Suske en Wiske

Nieuws

   
 
Suske en Wiske: Achtergrond en Inleiding
Personages in de Suske en Wiske Albums
Suske en Wiske Albums
Nieuws over Suske en Wiske
 

woensdag 12 december 2007

De elfstedenstunt - Alvestedestunt

Vandaag is het nieuwste album De Elfstedenstunt uitgebracht. Tevens wordt een friestalige variant uitgebracht: ‘De Alvestedestunt’ is het vierde album van de populaire Belgische strip in het Fries, maar het is voor het eerst dat het avontuur zich daarbij ook afspeelt in Friesland.
De schrijvers wilden graag iets met de Elfstedentocht doen, legt Mourice Plusquin uit namens Standaard Uitgeverij. In totaal zijn er 10.000 exemplaren van de 298-ste Suske en Wiske in het Fries gedrukt.

Het avontuur begint op een zonnige lentedag... nu ja zonnig? Lambik wordt plots lastiggevallen door een mannetje dat vriesstralen afschiet. Suske en Wiske achtervolgen het vriesmannetje tot aan het laboratorium van professor Barabas. Hij vertelt hen dat er een experiment is misgelopen en dat hij het vriesmannetje per ongeluk uit het verleden naar hier heeft geflitst.
Suske en Wiske reizen het mannetje achterna naar het 15e-eeuwse Friesland, waar al jaren een strenge winter heerst doordat Frostia, de winterheks, de lentefee Frisia gevangen houdt. De enige manier om haar te bevrijden is de elf aardmannetjes en de winterheks verslaan, maar hiervoor hebben ze nog maar 1 dag de tijd. Suske en Wiske schaatsen langs de elf Friese steden in een wanhopige poging om de lente terug in het land te brengen.

Labels:


 

 

 
     
  Stripspagina Agent 327 Asterix Buck Danny Michel Vaillant
Walter Slimmens SlimpieWeb SlimpieBlog